Google

10 Mayıs 2008 Cumartesi

EGZEMA KÜRÜ

Domateste bulunan
5-HYDROXYTRYPTAMINE
ACETONE
ALPHA-OXOGLUTARIC-ACID
ALPHA-PINENE
AUROXANTHIN
BENZYL-ALCOHOL
BUTANOL-2-ON-3
CINNAMALDEHYDE
CITRAL
DAMASCENONE
FARNESAL
LYCOPHYLL
METHYL-SALICYLATE
NESTIGOGENIN
PHENYL-2-ETHANOL
PIPECOLIC-ACID
TRANS-ACONITIC-ACID
etkin maddeleri egzamayı azdıran etkin maddelerdir. Özellikle farnesal, lycophyll ve pipecolik asit etkin maddelerinin aynı anda domateste bulunması, egzamayı tetiklemektedir. Eğer, egzama ve liken şikayetiniz var ise, domates tüketiminden uzak durunuz. Egzema hastaları, domatesi tükettikten birkaç saat sonra egzama şikayetlerinin artış gösterdiğini hayretle gözleyebilirler. Yukarıda belirtmiş olduğum etkin maddeler tek başlarına fonksiyonel değildirler. Yukarıda belirtmiş olduğum etkin maddelerin tamamını bir bütün olarak değerlendirmek gerekir.

0 Comments: