Google

10 Ağustos 2008 Pazar

ANKARA ŞİFALI HAMAMLARI

Hangi hastalıklara iyi geliyor?
KIZILCAHAMAM KAPLICALARI
İçme kürü:
* Karaciğer
* Böbrek, mide, bağırsak
* Metabolizma rahatsızlıkları
* Safra kesesi hastalıkları Banyo kürü:
* Romatizma
* Siyatik, lumbago
* Solunum yolları
* Deri hastalıkları
* Nevralji, kırıkçıkık
* Kalp ve kan dolaşım rahatsızlıkları
* Beslenme bozukluğu rahatsızlıkları
* Bazı kadın hastalıkları
* Çocuk hastalıkları

Ayaş 31 °C


KALSİYUMLU, klörürlü, sodyumlu ve karbondioksitli sulardır. Sıcaklık derecesi 51 derece olan suyun değerleri; 15 lt/sn, toplam mineraliz 410 mg/lt, Radyoaktivitesi 38 ş/Avp'dir. Romatizma, solunum yolları, kan dolaşımı, mide ve beslenme bozukluğu hastalıklarına iyi gelmektedir.

Sey Hamamı Termal Turizm Merkezi
İÇME ve banyo kürleri olarak yararlanılan kaplıca suları; romatizma, eklem ve kireçlenme, mide ve bağırsak, kan dolaşımı, sinirsel hastalıklar, karaciğer ve safra kesesi, beslenme bozukluğu gibi hastalıklara etkili oluyor.


Haymana 44°C

Dünyanın ikinci şifalı kaplıcası: HAYMANA

Uluslararası Şifalı Su Kaynakları Araştırma Merkezi'nin 30 ülkeyi kapsayan araştırmasına göre, nitelik bakımından Haymana, dünya sıralamasında 2'nci.



ANKARA'nın güneyinde 74 kilometre uzaklıkta, Haymana ilçesinde bulunan kaplıca denizden bin 200 metre yükseklikte. Haymana Kaplıcası kaynakları, bikarbonat, kalsiyum, sodyum, magnezyum, karbondioksit bakımından çok zengin ve dakikada 240 litre su vermekte. Bu niteliği ile, günde bin kişinin yıkanmasına yetecek kapasitededir. Kaplıcanın suyu, havuzda toplandığı zaman, ayrıca soğuk su ilavesine gerek kalmadan yıkanılabilir. Bu niteliği nedeni ile uzmanlar, Haymana Kaplıcası'nın tedavide çok iyi sonuçlar sağladığını belirtiyorlar. Bunun yanı sıra, Uluslararası Şifalı Su Kaynakları Araştırma Merkezi'nin 30 ülkeyi kapsayan araştırması sonunda, nitelik bakımından Haymana Kaplıcası'nın, Fransa'nın Vişi Kaplıcaları'nın ardından ikinci sırayı aldığını belirtiliyor. Haymana Kaplıca Suları, her çeşit romatizma, mide, böbrek, solunum yolları hastalıkları, kadın hastalıkları ve kırık çıkıklarda büyük şifa sağlıyor.


Tedavi edilen hastalıklar: Romatizma, çocuk felci hastalıkları, jinekolojik hastalıklar, kan dolaşımı, tansiyon, solunum rahatsızlıkları, böbrek taşı.

0 Comments: